שאיבה בIVF ללא הרדמה..

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/10/2020 | 06:13 | מאת: טל

שלום פרופ. זיידמן ותודה... אני מאוד מאוד מבקשת.. את דעתך האישית... אני אמנם כרגע רק לאחר הזרעה ראשונה אך סיכוי טוב שאצטרך לבצע IVF (בת 40..) . הבנתי גם ממך ומרופא נוסף שניתן וזה בסדר לבצע את השאיבה ללא ההרדמה (אני ממש חרדה מההרדמה..) ואפילו אם יש תזוזות לא צפויות .... זה לא מסכן את ההליך והמטופלת יכולה לזוז בעת השאיבה . 1. האם זה נכון ואכן אין בכך סיכון ? (כמובן שמטופלת לא תזוז בעת השאיבה-אך מדובר על תזוזות קטנות מאוד שיכולות להיות ללא שליטה עקב כאב אולי..) .. 2. במרפאה הציבורית בה אני מטופלת - נאמר לי שהם לא מבצעים את השאיבה ללא הרדמה כי זה מסוכן שכן בעת השאיבה אם המטופלת תזוז במקרה - ניתן חס וחלילה לפגוע למשל בכלי דם .. מה דעתך ?.. אני ממש ממש מבקשת את דעתך .... תודה רבה.. !

1. אין בעיה לשאוב ללא הרדמה וזה פחות מסוכן מאשר עם הרדמה. 2. יתכן ורופא חסר ניסיון יעדיף לבצע את השאיבה עם הרדמה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית