דקסמטזון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/10/2020 | 18:34 | מאת: יעל

שלום לאחר 2 הפלות בשבוע 8, לקראת טיפול נוסף. הרופא הוסיף לפרוטוקול דקסמטזון מהמחזור ועד השאיבה. מקריאה על הדקסמטזון אני לא מבינה איך הוא אמור לשפר את המצב. אין לי בעיה של פרוגסטרון גבוה. מה מטרת הדקסמטזון ?

אולי הרופא מקווה שהדקסמטון ישפיע על המערכת החיסונית שלך.

21/10/2020 | 08:40 | מאת: יעל

תודה על המענה. האם בעיה במערכת החיסטן פוגעת בהתפתחות העובר וגורמת להפלות או רק מקשה על ההשתרשות? אמנם יש לי ANA חיובי אך זה לא הטריד את הרופא שלי בעבר ואני לא בטוחה שהוא זכר שזה המצב אצלי כשהוסיף את הדקסמטזון.

אין עדות ברורה שזה פוגע בהשתרשות אך יתכן קשר עם הפלות.

21/10/2020 | 11:47 | מאת: יעל

תודה. נטילת דקסמטזון מהמחזור ועד השאיבה מספיקה המקרה הזו או שצריך לקחת גם במהלך ההריון?

שתי האפשרויות לא הוכחו עדיין כיעילות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית