הפסקת תמיכה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/09/2020 | 19:20 | מאת: יעל

שלום פרופ, לאחר החזרת 2 עוברים טריים יום 5. אחד נקלט, השני לא. בשבוע שעבר (שבוע 7) נצפה עובר עם דופק תואם שבוע 6+1. הבוקר, שבוע 8+1 חשד להריון תאומים MCMA, אין דופק. תואם שבוע 6+2. עד אתמול בערב עוד הייתי עם תמיכה (אסטרופם, דופסטון, אוטרגסטן). האם הפסקת התמיכה יכולה להוביל להפלה טבעית? האם ניתן להמתין לראות אם מסתים לבד או שיש לגשת למיון? ואם מיון, האם עדיף ציטוטק או גרידה? כמו כן, האם הגיוני שבשבוע נצפה עובר אחד והשבוע נראה שמדובר בהריון תאומים זהים? תודה מראש

vפסקת התמיכה יכולה להוביל להפלה טבעית. ניתן להמתין לראות אם מסתיים לבד או שיש לגשת למיון. לרחם עדיף ציטוטק. בהריון צעיר קשה לעתים לאבחן תאומים זהים.

30/09/2020 | 12:05 | מאת: יעל

תודה רבה על המענה. לרחם עדיף ציטוטק ע"פ הפלה טבעית? להבנתי אחרי הפלה טבעית יכולה להתחיל מיד טיפול נוסף ואחרי ציטוטק צריכה להמתין חודש. במקרה כזה לא עדיף להמתין ולקוות להפלה טבעית?

לרחם עדיף ציטוטק ע"פ גרידה. הפלה טבעית יכולה לקחת המון זמן, כך שנדרש המון סבלנות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית