סבב החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/09/2020 | 21:37 | מאת: ענת

שלום פרופ׳, אני בסבב החזרת עוברים על בסיס מנופור. ביום 8 למחזור, הרירית היתה 7.8 תלת שכבתית. היו 3 זקיקים בשחלה ימין (9,10,11) ובשחלה שמאל (9,11). בדיקות דם: אסטרדיול: 489.9 פרוגסטרון: 0.7 ‏LH- 3 ביום 10 למחזור הרירית עמדה על 6.6 בחלק הכי עבה שלה (נמדדו חלקים של 6.2)- תלת שכבתית. בשחלה ימין נמדדו 3 זקיקים בגודל 11 כל אחד ועוד קטנים בשחלה שמאל נמדדו רק קטנים (שני זקיקים של 9). בדיקות דם: אסטרדיול: 853.4 פרוגסטרון: 0.4 ‏LH- 3.3 ביום 13 למחזור (היום) הרירית היתה 7.6 תלת שכבתית. בשחלה ימין 3 זקיקים (15,16,17). בשחלה שמאל זקיק של 11 ועוד קטנים. בדיקות דם: אסטרדיול: 2,003 פרוגסטרון: 1.1 LH- 2.9 לאחר הבדיקות היום הרופא הזמין אותי לאולטרסאונד אצלו במרפאה והטכנאית שלו מדדה רירית 8.4 תלת שכבתית. ***מניחה שמדובר בהבדלי מדידה. לאחר התוצאות של בדיקות הדם הוחלט להעלות את מינון המנופור מ-112 ל-187 ולבוא שוב לבדיקות מחר. מניחה שמחר או מחרתיים אתבקש להזריק אוביטרל לביוץ. אשמח להתייעץ איתך האם לדעתך רירית שירדה במהלך הטיפול ועכשיו חזרה למצב תקין, מספקת להחזרה? האם המדדים תקינים? אני לא רוצה ״לבזבז״ 2 עוברים מעולים (יום 3 ויום 5) על סבב שסיכוי ההצלחה שלו נמוך. תודה!

אם הרירית תקינה לפני ההחזרה, אז מקובל שניתן לבצע ההחזרה. נראה שהמדדים בסדר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית