תפקיד זריקת אוביטרל ..

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/09/2020 | 17:20 | מאת: יפעת

לגבי תרופה זו - קראתי עליה , אך האמת שלא הצלחתי להבין ממש ובקצרה מה תפקידה.. . האם לסיוע בהתפתחותם והבשלתם של הזקיקים ? או בתיזמון הביוץ ?... אם בתיזמון הביוץ - כיצד ? .. שאלה נוספת.. : האם היא יכולה להשפיע לאחר מכן לביוץ הטבעי במהלך שאר החודשים כשלא משתמשים בה? ...תודה רבה ... יפעת

זריקת האוביטרל מכילה הורמון היריון סינטטי. להורמון ההיריון פעילות דומה להורמון ההצהבה או LH. בהתאם, אוביטרל ניתן על מנת לחקות את פעולה ה- LH וכך לתזמן את הביוץ. בנוסף, בטיפולי הפריה האוביטרל ניתן על מנת לגרום לביצית להבשיל לקראת הביוץ ולאפשר תזמון של השאיבה זמן קצר לפני הביוץ כאשר הביצית כבר הבשילה. כלומר אוביטרל, גורמת להבשלה הסופית של הביצית וגם לתזמון הביציות. השפעת הזריקה קצרת טווח.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית