ה"הופיף הצהוב" ו זריקת אוביטרל לפני הזרעה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/09/2020 | 14:26 | מאת: כרמית

ד"ר זיידמן , ראשית כל הכבוד לך על המענה כאן .. ותודה.. שאלתי : האם זריקת "אוביטרל" OVITRELLE 250 mcg - כחלק מתפקידה - משפיעה באופן מסויין על ה"גופיף" הצהוב ותיפקודו (שחרור פרוגסטרון?) ? או שלא משפיעה על ה"גופיף הצהוב".? על מה למעשה הזריקה משפיעה ? .. האם גם על הפעילות הטבעית?.. גיל - 41 .. הזרעה ראשונה ... תודה רבה !

07/09/2020 | 14:28 | מאת: כרמית

*זריקה אחת יחידה-לפני ההזרעה-לשאלתי.. תודה!!

תפקיד זריקת האוביטרל, שמכילה בעצם הורמון ההיריון, היא לתזמן את הביוץ, אך ידוע שהורמון ההיריון גם תומך בגופיף הצהוב, שנוצר מהזקיק שעבר ביוץ ושמפריש פרוגסטרון, שחיוני לקליטת העובר והתפתחות ההיריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית