מעקב זקיקים וזקיקים שנעלמו

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/09/2020 | 09:13 | מאת: אני

שלום רב, בת 40 וחצי. מעוניינת לעשות שאיבת ביציות. פרופיל הורמונלי היה תקין. AMH גבוה. הועלתה היתכנות של שחלות פוליציסטיות. לפני שאני אתחיל עם הורמונם וזריקות עשיתי מעקב זקיקים כדי להשוות את המצב למצב שיהיה לי אחרי שאתחיל הורמונים: במעקב זקיקים ביום שלישי למחזור נצפו 12 זקיקים אשר רובם קטנים בגודל 5-7 וארבעה מהם גדולים 12, 15, 17, 19. במעקב זקיקים ביום עשירי לאותו מחזור מצפו רק 4 זקיקים בגודל 10, 11, 13, 15. 1. מה משמעות התוצאה? - איפה הזקיקים שהיו בתחילת המחזור? האם הם נספגו כי הם היו ציסטות/זקיקים לא תקינים? 2. האם המצב שלי תקין שיש לי רק ארבעה זקיקים בגדלים אלו? או שזה מראה על ירידה ברזרבה שחלתית? תודה

1. לאורך המחזור חלק מהזקיקים נספגים וחלק ממשיכים לגדול. 2. זה תקין.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית