החזרת עובר מתרומת ביצית-עובי רירית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/08/2020 | 20:50 | מאת: דנה

ערב טוב, אנחנו לפני החזרת עובר בלסטוציסט, דרגה AA מתרומת ביצית. עובי הרירית 5.5, נתון שמלווה אותי זמן רב. בהחזרה קודמת אסטרופם הצליח להעלות את העובי ל-7.3, הפעם הגענו כאמור רק ל5.5. האם לדעתך כדאי להחזיר? מה ניתן עוד לעשות כדי לעבות את הרירית וכמה זה משמעותי בהחזרה מתרומה? (אני בת 44) תודה רבה

בד"כ לא ממהרים להחזיר עובר מתרומת ביצית כאשר הרירית דקה.

19/08/2020 | 07:23 | מאת: דנה

תודה רבה על המענה:-) אבל ראה מחקר שפרסמת באתר שלך, האם זה לא יכול "להרגיע"?: חוקרים מישראל בדקו 737 מחזורים מתרומת ביציות בניסיון להעריך את החשיבות של עובי רירית הרחם והאנטומיה של הרחם על הצלחת הטיפול. המודל של תרומת ביציות מעניין כי הנשים לא עוברות השראת ביוץ שיכולה להשפיע על רירית הרחם וניתן להניח שהעוברים ברובם תקינים כרומוזומאלית לאור הגיל הצעיר של התורמות. החוקרים לא מצאו הבדל מובהק סטטיסטית בשיעורי ההיריון ולידות החי במחזורים בהם עובי הרירית היה נמוך מ- 6 מ"מ בהשוואה לנשים שהיה להן רירית בעובי של 10 מ"מ ויותר. אבל, שיעור גבוה יחסית של לידות חי נמצאו עבור נשים עם עובי רירית רחם בינונית בטווח של 8.2 עד 10 מ"מ. כל המקרים בהם אובחנו הידבקויות תוך רחמיות אירעו במחזורים בהם הרירית נותרה דקה. מסקנת החוקרים הייתה שלא נמצא הבדל מובהק סטטיסטית, בשיעורי ההריונות הקליניים ובשיעורי לידות החי, במחזורי טיפול עם תרומת ביציות בהם הרירית הייתה דקה מ- 6 מ"מ בהשוואה לנשים עם רירית בעובי יותר מ- 6 מ"מ. מחקר זה משמעותי כי הוא מוכיח שלעובי הרירית אין משמעות קריטית, כלומר שגם נשים עם רירית דקה (<6 מ"מ) יכולות להשיג שיעור הריונות ולידות טוב בטיפול עם תרומת ביציות. לנושא חשיבות רבה, מאחר שלא פעם מבטלים פעמים חוזרות את מחזור הטיפול עם החזרת עוברים מתרומת ביציות בגלל שלא מצליחים להשיג רירית בעובי של מעל 7 מ"מ. המחקר החדש מורה שדרישה זו אינה הכרחית. רופאים רבים מודעים לכך שניתן להצליח בטיפול עם תרומת ביציות גם אצל נשים אצלן הרירית תמיד נותרת דקה, אך נראית סדירה ויפה. המחקר הנוכחי מאשר את התחושה הקלינית שניתן להשיג גם עבור נשים אלה שיעורי הצלחה טובים בטיפול עם תרומת ביציות.

21/08/2020 | 11:05 | מאת: דנה

היי, ראית את התגובה שלי? אשמח לשמוע את דעתך, תודה:-)

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית