שינויים בגוף לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

13/08/2020 | 19:52 | מאת: נועה

דר שלום רב, אני בת 38 לפני כחודשיים וחצי עברתי הפלה בשבוע מתקדם- 18. מאז קיבלתי פעמיים וסת. אני מרגישה כי מאז ההפלה הגוף שלי מאוד השתנה. עד ההריון, באופן תמידי, קצת לאחר הביוץ השדיים שלי התמלאו והיו רגישים מאוד למגע עד קבלת הוסת. כעת, לאחר 2 הביוצים שהיו ועד קבלת המחזור השדיים אינם כואבים לי כלל ואינם מתמלאים כמו שקורה לי תמיד. בפעמיים האלו שהיו ביוצים ניסיתי להיכנס שוב להריון באמצעות הזרעות (מורפולוגית זרע נמוכה) אני חשה כי משהו הכרחי "לא קורה" מבחינת ההורמונים. מדוע תופעת השדיים הקבועה השתנתה פתאום? האם זה מצביע על בעייתיות? ‌חשוב לי לציין שעשיתי מעקב זקיקים ובדיקות דם לאיתור ביוץ והזקיק והורמונים היו בסדר גמור (העידו על ביוץ קרוב מאוד).

יש שונות רבה בהשפעות של הורמונים בזמנים שונים.

14/08/2020 | 10:34 | מאת: נעה

תודה על תגובתך. האם בעקבות שינויים אלה הסיכויים להריון פוחתים?

לא

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית