הריון חוץ רחמי , אחרי ivf

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/06/2020 | 23:20 | מאת: מצפהההה

אני אחרי טיפול ivf,בגלל בעיות זרע( תנועתיות נמוכה מאוד), הוחזר עובר אחד יום 3, לפני חמישה שבועות, הבטא עלתה לאט, אך ממשיכה לעלות למרות שהפסקתי את התמיכות והיה מחזור רגיל 5 ימים, נצפה ממצא חשוד בחצוצרה וכנראה שזה הריון חוץ רחמי. רציתי לשאול 1. כיצד ייתכן שנגרם הריון חוץ רחמי אם החזירו לרחם את העובר, ממה זה נגרם? 2. האם יש משהו שאפשר לעשות כדי שזה לא יקרה שוב?, האם החזרה של בלוציסטים שלכאורה משתרשים תוך זמן קצר ברחם מפחיתה את הסיכוי? 3. האם בבטא 800, כדאי לקחת זריקה, או שאפשרי לחכות עוד,אולי ההריון יפול באופן טבעי?

1. העובר יכול לעבור לתוך החצוצרה מחלל הרחם. 2. לא. 3. שתי האפשרויות סבירות בשלב כזה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית