בטא לא גבוהה ואסטרדיול שאינו עולה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/06/2020 | 15:37 | מאת: ענת

שלום פרופ׳, ביום ראשון נעשתה בדיקת בטא (12 יום לאחר החזרת 2 עוברים יום 3): בטא 22.3 פרוגסטרון 48.6 אסטרדיול 91.1 היום (יום שלישי) נעשתה בדיקת בטא נוספת (14 יום לאחר החזרת 2 עוברים יום 3): בטא 69.9 פרוגסטרון 57.3 אסטרדיול- קטן מ-100 מוטרדת מהערכים הנמוכים ומכך שהאסטרדיול לא עולה. - מה זה מעיד? - האם יכול להיות הריון חוץ רחמי? - מה עלי לעשות? תודה

הבטא הנמוכה יכולה להעיד על השתרשות מאוחרת או על הריון לא תקין, כמו הריון חוץ רחמי. לאסטרדיול אין משמעות רבה. עליך להמשיך את המעקב.

24/06/2020 | 07:00 | מאת: ענת

תודה פרופ׳ זיידמן והמשך שאלה: אודה להסבר מדוע האסטרדיול הנמוך לא משמעותי ולא מראה על תקינות ההריון לדעתך? האם לא צריך לקחת אסטרופם? לגבי האפשרות של הריון חוץ רחמי- מאז השאיבה יש לי כאבים מדי פעם בצד שמאל (לא משהו מאוד קיצוני אבל דקירות לעיתים). איך אפשר לוודא שלא מדובר בהריון חוץ רחמי? הרי בשלב זה לא מניחה שיראו משהו באולטרסאונד. מתי ניתן לוותר אולטרסאונד שידגים נוזלים או הגדלה של החצוצרה?

אנחנו יודעים שגם בהריון תקין לחלוטין יתכן אסטרדיול נמוך. בד"כ בשבוע 5-6 כבר אפשר לראות ממצא יותר ברור בחצוצרות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית