מתי תיאום שהפסיק להתפתח אמור להיעלם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/05/2020 | 14:39 | מאת: מירב

שלום, אני בהריון שבוע 16 שהחל כהריון תאומים מהזרעה עם גונאל. בשבוע שש אחד העוברים הפסיק להתפתח. העובר השני מתפתח יפה. שקיפות וסקירה מוקדמת תקינות. לא יכולתי לעשות בדיקת חלבון עוברי כוון שהשק שלא מתפתח עדיין שם. רציתי לשאול מתי להערכתך השק עם העובר שלא מתפתח אמור להיעלם?שבוע 16 והוא עוד שם. לא היו דימומים. האם יש סכנה שתאים או חומרים מהשק שלא מתפתח יעברו לעובר השני? אלו היו שני תאומים לא זהים בשקים נפרדים. האם יש סכנה יתרה בבדיקת מי שפיר בגלל השק שלא מתחפתח? אני בת 37. וכאמור לא יכולתי לעשות חלבון עוברי וגם לא פנורמה לכן מאוד שוקלת מי שפיר אך חוששת. תודה

השק יעלם תוך מספר חודשים. בד"כ הוא לא ישפיע על העובר השני. אם אין דימומים, בד"כ אין סיכון מוגבר משמעותית בדיקור מי שפיר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית