פרע כתפיים.

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/04/2020 | 08:00 | מאת: גלית

שלום פרופ, שבוע 34, התינוק כבר שוקל 2.5 קילו וזה מעלה בי חשש. בהעמסת סוכר לא נמצאתי סכרתית, אבל אני תוהה לעצמי-נגיד שאני כן סכרתית בכל זאת והכתפיים של התינוק רחבות, יש דרך לראות זאת באולטראסאונד? בחדר הלידה יש אפשרות לגלות זאת ולעבור לקיסרי במידת הצורך? מודאגת.

כבר דורות עובדים על דרכים לנבא אירוע כזה, אך אין דרך למנוע לחלוטין סיבוך כזה. זו גם אחת הסיבות החשובות לכך שממליצים כיום לא ללדת בבית אלא לגשת לחדר לידה, שם יודעים לטפל גם בסיבוך הזה.

30/04/2020 | 14:27 | מאת: שוב אני

בקורס הכנה ללידה המיילדת דיברה על זה ששוברים לעובר את הכתף בכדי להוציא אותו וזה זעזע אותי. השאלה שלי היא אם כמו שניתן לראות עצמות אחרות בעובר, האם יש הדמיה שמדמה את רוחב הכתפיים? הbpd של העובר גדול-יש מתאם בינו ובין רוחב הכתפיים?

יש מתאם, אבל זה לא שולל אפשרת נדירה. לא שוברים לעובר את הכתף. יש דרכים אחרות לחלץ אותו (ואם חלילה שוברים עצם, זו עצם הבריח שמחלימה מהר).

30/04/2020 | 21:08 | מאת: אני

טוב, נתפלל שלא אתקל במצב הזה. מצחיק, בדיוק אמא שלי מספרת לי שאיזה רופא ג׳ינג׳י צעיר ילד אותה בלידה של אחותי לפני 38 שנה בבית חולים הקריה (:

בהצלחה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית