הריון מהזרעה עם נוגאל, תאום אחד הפסיק להתפתח בשבוע ששח

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/04/2020 | 14:06 | מאת: שואלת

צהריים טובים, עברתי הזרעה עם גונאל ואוביטרל. לקחתי תמיכה של נרות פרוגסטרון וכדורי אסטרוגן מגילוי הבטא הגבוה ועד שבוע שש. וכן שלוש זריקות פרוגסטרון כל שלושה ימים ( עד שבוע חמש) בשבוע שש ראו דופק לשני עוברים בשני שקים נפרדים. מאז ועד אתמולשבוע 8+4 לא הייתי אצל רופא נשים ולא היו דימומים. אתמול בבדיקת אולטרסאונד התברר לי שהעובר העליון מתפתח בסדר והתחתון קטן ופסיק להתפתח בשבוע שש. שאלתי היא מה יכולה להיות הסיבה שהפסיק להתפתח? האם זה בגלל הפסקת התמיכה? במידה וכן הייתי הולכת לרופא נשים בין שבוע שש לאתמול ( שבועיים לא הייתי) היה ביכולתי לקחת איזשהו טיפול על מנת למנוע את הפסקת הנתפתחות? האם יש לעובדה שאחד מהם לא התפתח השפעה על המשך התפתחות העובר השני? האם במצב כזה שהעובר שלא מתפתח עדיין לא נספג, יש טעם לעשות בדיקת חלבון עוברי או nypt או שלא יהיה מדויק? תודה

עובר מפסיק להתפתח בגלל בעיות כרומוזומליות ולא בגלל חוסר תמיכה. בד"כ לא תהיה השפעה על ההתפתות של השני. ההפך זה יפחית את הסיכוי שלו להגיע לפגיה. חלבון עוברי עלול להיות פחות מדויק, NIPT לא יושפע בד"כ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית