יעילות בדיקת ארה מנסיונך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/03/2020 | 11:52 | מאת: דפנה

שלום פרופסור זיידמן, לבן זוגי בעיית זרע. לי אין בעיה ידועה, רירית תקינה, בת 31. בעברי היריון תקין ולידה לאחר החזרת עובר יום 3 במועד (יום ביוץ + 3 ימים). בנסיונות לילד שני 5 כשלונות ו-2 הריונות כימיים. ביצעתי בדיקת ארה - התגלתה סטייה אחורה של חצי יום. החזרת מוקא על בסיס מנופור נכשלה. החזרת מופקא בפרוטוקול שאיבה פרגובריס ומנופור צלחה בלידה תקינה. כעת התייעצתי עם רופא נוסף שאומר שלבדיקת הארה אין כל הוכחת יעילות, ויתכן שאף פוגעת בשיעורי ההצלחה. במקרה שלי מציע מחזור טבעי פלוס לטרוזול והחזרה במועד. 1. בעבר לא עבדת עם בדיקת ארה וכיום אתה מבצע זאת. האם השכנעת שזה עובד מנסיונך בשטח על אף שאין מספיק עדות מחקרית? 2. לאור ההיסטוריה - הצלחה בהחזרת עובר יום 3 במועד - כשלונות רבים ואז החזרה לפי ארה והצלחה בפעם השנייה - האם היית ממשיך בפרוטוקול הארה או הולך על מחזור טבעי ולטרוזול? 3. האם יתכן שיש אישה שנקלטת דווקא בגירוי הורמונלי גבוה? נקלטתי ב-3 מתוך 4 שאיבות (1 תקין, 1 כימי, 1 תקין) ונחלתי כשלונות רבים בהחזרת מוקפא על בסיס טבעי/פרוגינובה. תודה רבה על עזרתך!

1. ההוכחות עדיין מגיעות בעיקר מהחברה שמוכרת את הבדיקה. 2. אין לי מספיק נתונים לייעץ לך. 3. יתכן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית