ביטול טיפולים אלקטיביים בהנחיית משרד הבריאות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/03/2020 | 12:30 | מאת: אנונימי

בהמשך להנחיית משרד הבריאות שהחל מיום א מתבטלים כל הטיפולים האלקטיביים בבתי החולים הציבוריים. מאחר שאין פירוט, שאלתי היא מה בתחום רפואת נשים ופריון נחשב לטיפול אלקטיבי? Ivf? הזרעה? ביקור אצל רופא מומחה בבנק הזרע? בירור אצל רופא מומחה במחלקת נשים ובניית תוכנית טיפולים? והאם במרכזים לבריאות האישה ובקופות החולים כל הביקורים והטיפולים מתבטלים גם כן? מה למעט לידה שהוא מקרה דחוף, נחשב לטיפול מציל חיים ודחוף או שכל השאר נחשבים לטיפולים אלקטיביים? חבל שאין חוזר מסודר של משרד הבריאות עם רשימת הטיפולים והבדיקות שמבוטלים החל מיום א'.

ההיגיון הבריא יכול לעזור ולפעמים עדיף להשאיר קצת גמישות. ברור שעניינים שקשורים להיריון ולידה לא ידחו. לעומת זאת, התחלת טיפולי פריון תדחה עד שהעניינים יירגעו.

20/03/2020 | 00:22 | מאת: אנונימי

צדקת. הודיעו הערב בחדשות 12 שטיפולי פוריות שטרם החלו לא יתקיימו עד שמשבר הקורונה יחלוף. יתאפשרו רק טיפולי ivf שכבר החלו. השאלה היא האם הנוהל מחייב רק בתי חולים ציבוריים, ואילו הפרטיים אינם מחוייבים לשום נוהל ועושים כראות עיניהם ואין עליהם פיקוח.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית