שאלות על פרוגינובה ואסטרופם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/02/2020 | 10:37 | מאת: טובה

שלום רב, בתאריך 10.10.19 רמת החומצה פולית בדם הייתה 13.1, מאז הפסקתי לקחת חומצה פולית. בגיל 51 רוצה לחזור להחזרה, האם צריכה להתחיל לקחת חומצה פולית וכמה זמן לפני? 2. האם עדיין מקובל לתת פרוגינובה-3 ואסטרופם אחד וגינלי? 3.סליחה על הבורות אבל האם אסטרופם וגינלי לא מזיק לבעל או לאשה ביחסים לא מוגנים? תודה מראש.

1. שלושה חודשים לפני. 2. פרוגינובה כבר לא נמכר בישראל, אז נותנים רק אסטרופם. 3. לא מזיק.

12/02/2020 | 18:23 | מאת: טובה

אז האם בגלל חומצה פולית שלא לקחתי ( אבל הרמה בדם תקינה 13.1) נאלץ להמתין 3 חודשים להחזרה?? 2. האם התופעות לוואי של אסטרופם ופרוגינובה זהים? האם זו אותה תרופה בדיוק? 3.האם ניתן לקחת אסטרופם רק וגינלי כדי להפחית תופעות לוואי למי שסובלת ממגירנות לפעמים? כמה ניתן לקחת באופן וגינלי? תודה.

1. אפשר. 2. כמעט אותו דבר. 3. אפשר, אבל דווקא בנטילה ווגינאלית הרמות בדם גבוהות הרבה יותר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית