עובר קטן בשבוע (ivf)

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/02/2020 | 00:08 | מאת: דנה

שלום, שבוע 32 להיריון ivf, בו הוחזר עובר אחד לאחר 3 ימים. מבדיקת הus הראשונה, העובר היה קטן ב6-7 ימים (כשמחשבים את גיל ההיריון, כשבועיים לפני השאיבה). עד כה מעקב היריון תקין (שקיפות, סקירה מוקדמת, מאוחרת, שלישית, ציפ גנטי במי שפיר תקין). הרופאים מתייחסים לפער כסביר ובגדר הנורמה, שכן בממוצע, הפער נשמר באופן עקבי לאורך ההיריון ובגדר הנורמה ומציינים להמשיך עם מעקב גדילה. לאחרונה יצא לי לאחרונה לחשוב, שכל הרופאים אצלהם נבדקתי (כולם מצויינים), אינם רופאי פוריות ורציתי לשאול, מניסיונך, האם צריך להתייחס באופן שונה/מחשיד לעובר קטן בשבוע שנוצר בivf (כשיודעים את תאריך הביוץ), או שכמו שעובר שנוצר בהריון טבעי יכול להיות קטן, כך גם עובר ivf?

ב- IVF ניתן לחשב באופן המדויק ביותר את גיל ההיריון וכך הערכות המשקל מדויקות יותר. אין לטיפול IVF משמעות מעבר לכך במקרה שלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית