מה הסיבה להבדל הגדול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/01/2020 | 13:13 | מאת: נאווה

שלום סבב לפני חודשיים נשאבו 22 ביציות התקבלו 12 עוברים מהם 6 בלסטוציסטים. סבב שני 17 ביציות רק 5 עוברים( לא בלוסטוציסטים). ראשית ביקשתי שיקפיאו ולא ימשיכו לגדל לבלסטומיסטים, האם נכון? שנית איך יכול להיות הבדל גדול כ"כ איך הפעם ככ מעט. אני חושבת ששאבו מוקדם מדי הפעם, האם זו יכולה להיות הסיבה? אילו עוד סיבות יכולות להיות? חשוב לי לדעת לעתיד. תודה רבה

כל חודש מגויסת קבוצה שונה של זקיקים, ולכן איכות הביציות יכולה להשתנות. בנוסף, עיתוי השאיבה, בשלות הזקיקים, תנאי המעבדה, איכות הזרע, וכו' משפיעים על התוצאה. הצלחה בגידול בלסטוציסטים מורה על איכות טובה של העוברים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית