התייעצות על התחלת טיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/12/2019 | 20:22 | מאת: שחר

שלום.אני בת 30 ובמהלך 10 חודשים של ניסיון טבעי להרות, התחלתי בבירורים ובדיקות. לבסוף לאחר שיצא fsh 12.2 הגעתי למכון פוריות. צילום הרחם יצא תקין אך תוצאת amh היא 0.85. הרופא המליץ כעת על 3 חודשים שבמהלכם נעשה 2 שאיבות לצורך שימור עוברים לעתיד ורק אחר כך אחרי שנסיים שימור,נתחיל שוב בקבלת הורמונים וניסיונות להזרעה(בתקווה שתצליח ולא נצטרך שוב הפרייה). ההפרייה לצורך שימור נעשית באופן פרטי מאחר והקופה לא מממנת זאת. הבנתי שאכן תוצאות הרזרבה השחלתית נמוכות ואני אחוזון 4. האם לדעתך זה נכון לעשות הפרייה חוץ גופית כרגע לצורך שימור בלבד? הרופא התעקש שלא נחדיר עובר כדי לשמור קודם לעתיד.כמו כן אמר שלהריון נוכחי בכל אופן אצטרך הזרקות הורמונים ולא קבלת איקקלומין מאחר והרזרבה נמוכה. אשמח לחוות דעת האם אכן תהליך של שימור זה התהליך הנכון כרגע למצבי. דובר על התחלת הזרקות בפרוטוקול קצר ושאיבות שיבוצעו בהרצליה מדיקל סנטר.

אפשר כמובן פשוט לנסות להרות כמה שיותר מהר, אבל אין בד"כ נזק בלעשות שימור של עוברים לעתיד, במיוחד אם הקופה תסכים לממן זאת. תוכלי גם ללמוד יותר על מצב הרזרבה השחלתית שלך מהטיפול.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית