יעוץ גנטי.............

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/12/2019 | 20:17 | מאת: אושר

שלום פרופ אני בת 28 עברתי הפלה (חודשיים וחצי) שבוע 8 אחרי הזרעה שנייה. אמא שלי, דודה שלי, וסבתא שלי נפטרו מסרטן. והרופא מסרב להמשיך טיפול (הזרעה) עם הורמנים עד שלא אעבור יעוץ גנטי בגלל היסטוריה משפחתית של המחלה. (רוצה לעשות הזרעה בסיס טבעי) הוא טוען שזה בעיה והוא יכול להסתבך או משהו כזה. אני מרגישה שהוא קצת מגזים, האם כך באמת זה הכללים וצריך לנהוג ? תודה רבה

יש משמעות לברור הגנטי לפני היריון מאחר ואם ימצא שאת נושאת גן שמעלה את הסיכוי לסרטן, כמו BRCA, יהיו לכך משמעויות שונות. למשל יתכן וימליצו לך להסיר את השחלות בגיל צעיר. יגיע לך מימון מהמדינה להקפאת ביציות. יתכן ותרצי לבדוק את העוברים לפני החזרתם לרחם (PGD) על מנת לוודא שאינם נושאים את הגן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית