2 הריונות לא תקינים..........

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/12/2019 | 06:33 | מאת: מלי

שלום , לפני שנה עברתי הריון אקטופי שבסופו כרתו לי חצוצרה.לאחר 8 חודשי ניסיון טבעי ובהמלצת מומחה פוריות הייתי אמורה להתחיל ישר הפריות.באותו החודש נקלטתי להריון תוך רחמי אך לצערי לא נצפה דופק ועליי להפיל ע״י ציטוטק. 1.מרגישה שאני לא באמת צריכה הפריות אך לא רוצה להמתין עוד הרבה זמן עד ששוב אני אקלט. האם לפנות שוב למומחה פוריות?כמה זמן להמתין? אולי יש דרך פחות אגרסיבית מללכת ישר להפריות? תודה

12/12/2019 | 06:53 | מאת: שכחתי לרשום

2. בהתחשב בכך שבניתוח החצוצרה והאגן נראו תקינים והצלחתי להרות עם החצוצרה שנותרה להריון תוך רחמי׳האם עדיין יש סיכוי שבהריון הבא יהיה הריון חצוצרתי ?האם יש צורך בצילום רחם ? תודה

התשובה מאד תלויה בגילך, שאינו ידוע לי. אם את צעירה, אז הצורך בטיפולי פריון לא חד משמעית. ברור שהסיכוי שלך להרות כל חודש יורד בגלל העדר חצוצרה אחת, אבל העובדה שהצלחת כבר להרות במצב זה, מורה שזה בעיקר עניין של זמן. צילום רחם כנראה אינו הכרחי, לאור העובדה שהרית עם החצוצרה הנותרת, אך את עדיין בסיכון מוגבר (15% לעומת כ- 1%) להיריון חוץ רחמי חוזר.

13/12/2019 | 12:15 | מאת: תודה על התשובה

אני בת 31 אני מבינה מתשובתך שלמרות שהצלחתי להרות טבעי ותוך רחמי מהחצוצרה שנותרה עדיין יש סיכוי שיהיה הריון חצוצרתי נוסף

יש אכן סיכון מוגבר שיהיה הריון חצוצרתי נוסף, אך כאמור ברוב המקרים זה לא מה שיתרחש אם יושג היריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית