אנדומטרין או אוביטרל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

05/12/2019 | 14:37 | מאת: מרב

שלום, בעבר נעשו הזרעות וניתן טיפול תומך (ללא תמיכה 11 יום בין ביוץ למחזור), בפעם השניה בה ניתן האנדומטרין (2 ביום) הגיע מחזור לפני הזמן( יום 11), יש לציין שלקראת סוף הסבב נר אחד נפל כשהלכתי לשירותים מיד אחרי ששמתי אותו. אני צריכה לעבור החזרת מוקפאים על מחזור טבעי(גירוי יתר אחרי שאיבה לכן נעשתה הפסקה של חודש),החשש הוא שהגוף שלי לא מקבל מספיק פרוגסטרון מהאנדומטרין. אמרו שניתן לנסות שוב אנדומטרין או לקחת אוביטרל כל שלושה ימים במקום האנדומטרין. אני גם חוששת שהאנדומטרין גם גורם לי לנשירת שיער חזקה. האם יש חסרונות לאוביטרל, האם כמות ההורומנים גדולה משמעותית מהאנדומטרין, והאם זה בכלל הכרח לקחת תמיכה או שאם יקלט הריון הגוף ייצר מספיק פרוגסטרון, האם אפשר לקחת לא מתחילת הביוץ אלא כעבור שבוע? רוב תודות.

אם את עושה תמיכה רק עם אוביטרל כדאי ליתר ביטחון לבדוק רמות פרוגסטרון כעבור שבוע בדם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית