מיקרומניפולציה שאלה בעניין

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/10/2019 | 10:37 | מאת: דריה

דר שלום. אני אחרי הפלה בשבוע 15.יש לי ילד אחד בן 1.3 בהריון רגיל (כולל גונדרופינים). יש לי ביוץ רק בעזרת נטילת גונדרופינים. הפנו אותי לivf כולל מיקרומניפולציה לאור נתוני הזרע של בעלי כפי שנראו לאחרונה: נפח -1 - אציין שנמנענו 12 שעות ריכוז - 8 מיליון תנועתיות-21% (15% מהירה) תאים עגולים - 7% לא נבדקה מורפולוגיה. אציין שלא ברור מה היה טוב הזרע בהריון שצלח. אך בהריון בו הייתה הפלה ההבדל היחיד היה הריכוז עמד על 17 מיליון. אשמח לחוות דעתך האם נדרשת מיקרומניפולציה בנתונים אלו. החשש העיקרי הוא ההשלכות על העובר והעלאת הסיכון ליום העובר. תודה רבה לך.

נתוני הזרע די גבוליים. צריך לראות את נתוני הזרע ביום השאיבה ואולי לעשות מיקרומניפולציה על לפחות מחצית מהביציות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית