התייעצות לגבי בדיקות ivf בטא ולגבי כאבים שנמשכים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/10/2019 | 20:11 | מאת: רינה

שלום רב, אני עוברת טיפולי ivf הווסת האחרונה היתה ב 7.9.19 החזרה היתה ב 24.9 בלסטוציסט בן 5 ימים בטא בערכים יצאה חיובית 181 פרוגסטרון 10ng/ml האם הערכים הללו נחשבים כטובים ולא נמוכים ? כמו כן יש לי כאבי גב תחתון עזים גם בשכיבה על הגב וגם בישיבה אם אני קמה לוקח לי כמה דקות עד שאני יכולה להתיישר וגם לא תמיד מצליחה להתיישר הכאב הזה מקרין לי גם לרגליים האם קיימת כאן סכנה מסוימת ? מה עלי לעשות ? תודה על התשובה

הבטא בסדר, והפרוגסטרון נמוך, למרות שזה תלוי בסוג התמיכה שאת לוקחת, כי חלק גדול של התכשירים לא נמדד טוב בדם. כדאי להיבדק בקשר לכאבי הגב התחתון העזים.

08/10/2019 | 04:39 | מאת: רינה

תודה רבה 🙏

גמר חתימה טובה

11/10/2019 | 13:47 | מאת: דקלה

רציתי לציין שגם אני בתחילת הריון ואפילו טרם בדיקת הבטא הופיעו כאבי גב תחתון חזקים. הכאבים מופיעים לאחר ישיבה של מס׳ דק׳ ואכן לוקח זמן להתיישר. אצלי בעמידה/בהליכה/בשכיבה הכאב פוחת משמעותית. הבנתי שזו תופעת לוואי מוכרת של תחילת הריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית