טיפולים הוליסטיים תומכים והשפעתם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/09/2019 | 19:09 | מאת: תמר

היי, מזה חצי שנה בטיפולי IVF ללא הצלחה. אני שומעת מחלק מהמטופלות שדיקור עוזר להן, אבל אני קצת סקפטית לגבי השיטה, זה נראה לי כמו פלסיבו. מכיוון שאני מאוד רוצה בהריון, אני מוכנה כרגע להתחיל גם ללכת על הידיים..מצד שני, יש פה עלות כלכלית וגם ככה טיפולי הפריון כבדים לי בכיס. שאלתי היא האם יש מחקר מדעי שמראה באופן מובהק שדיקור עושה משהו\משפיע על הפוריות למיטב ידיעתך? תודה מראש.

המחקר המדעי המערבי די לא חד משמעי בנושא, אבל מי שמאמין ברפואה סינית לא זקוק למחקרים מערביים לאשר את אמונתו.

15/09/2019 | 23:12 | מאת: תמר

טוב, אני אשתדל לשכנע את עצמי..פלצבו זה אחלה. תודה.

בדיוק. בהצלחה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית