מיקסום הסיכויים בנסיון ההתעברות האחרון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/09/2019 | 09:06 | מאת: לימור

סליחה מראש על החפירה אבל מכיוון שזה נסיון אחרון להתעברות אני צריכה"הוראות הפעלה"מדוייקות. נבחין בין 2 מצבים מצב א'-ב-24 שעות שלפני שמזהים את העליה ברמת הורמון הביוץ(הבדיקה עם המקלונים מתבצעת מידי ערב)לא היו יחסים. מצב ב'-ב48 השעות שלפני לא היו יחסים. הזרע תקין. חלון ההזדמנויות ליחסים הוא בבוקר ובערב במצב א'-מתי(בוקר/ערב או גם וגם)לקיים יחסים ביום שאחרי זיהוי העליה ומתי לקיים ביום השני לזיהוי? במצב ב'-אותם שאלות כמו במצב א'. אתן דוגמא שתמחיש את השאלות. נניח שביום ג' בערב מזהים עליה ברמת ההורמון. אז מצב א' זה ש24 שעות לפני העליה לא היו יחסים.השאלה היא מתי לקיים יחסים ביום ד'(בוקר או ערב או שניהם)ומתי ביום ה'. ואותו כנ"ללגבי מצב ב' -ש48 שעות לפני זיהוי העליה לא היו יחסים אז מתי לקיים ביום ד' ומתי ביום ה'. יש לשקול גם שיקולים של איכות זרע שכנראה יחסים אחת לחצי יממה אומנם יותר חושפים את הביצית לזרע אבל במקביל גם איכות הזרע נפגעת לכן יש להמליץ על האיזון האידאלי. תודה וסליחה

מאחר והביוץ צפוי להתרחש 24-36 שעות לאחר עלית ה- LH, הרי שכדאי לקיים אז יחסים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית