הריון כימי - איך ממשיכים מכאן?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/09/2019 | 22:35 | מאת: לושלוש

שלום פרופ׳ זיידמן, בימים האחרונים חוויתי הריון כימי, שלישי במספר. עברתי עד היום 4 שאיבות ו-6 החזרות, מתוכן 3 הסתיימו בהריון כימי. אני בת 42. בפעם האחרונה שאבו 3 ביציות בלבד, אבל כולן הופרו וכולן התפתחו לעוברים 8 תאים ביום השלישי, בדרגה הטובה ביותר. שלושתם הוחזרו בפעם האחרונה - וכאמור, הריון כימי. אציין כי בכל שאיבה עד היום הוחזרו עוברים ותמיד בדרגה הכי טובה. בנוסף, אציין כי לבעלי בעיית מורפולוגיה של הזרע ואנחנו עושים מיון זרע במעבדה בכל שאיבה. דבר אחרון, בגילאי 36.5-37.5 עשיתי שאיבה לצורך שימור פוריות ויש לי 24 ביציות קפואות (לא מופרות). כיצד היית ממשיך מכאן הלאה? האם ישנם בירורים שאני צריכה לעשות עקב ההריונות הכימיים? האם כדאי לנסות ולהפרות ולהחזיר מהביציות הקפואות? אשמח מאוד לחוות דעתך. תודה רבה מראש.

הריונות כימיים מאד שכיחים כאשר מחזירים עוברים מעל גיל 40. ברור ששימוש בביציות המוקפאות מגיל צעיר יכול להגדיל את הסיכוי לעובר תקין שישתרש וימשיך להתפתח.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית