טיפולי פוריות אחרי הפלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/08/2019 | 16:44 | מאת: רומי

ד"ר שלום, לפני כשבוע עברתי גרידה בשבוע 15 (עובר מתאים לשבוע 13). אינני מקבלת וסת כלל, ואני מטופלת בזריקות על מנת לקבל ביוץ. שאלתי היא מתי אני יכולה לחזור לטיפולי הפוריות (מאחר ואיני מקבלת וסת - לא יכולה להמתין למחזור הראשון אחרי הגרידה כמו שנאמר לרוב הנשים). כמו כן, האם קיימת חשיבות לכך שההפלה נעשתה בשבוע מאוחר באופן יחסי? תודה רבה.

21/08/2019 | 16:47 | מאת: רומי

דבר נוסף, אשמח אם תוכל לומר לי את דעתך לגבי בירורים שאני נדרשת לעשות להבנתי הפלה בשבוע כזה היא מאוד נדירה.

הפלה בשבוע מתקדם יחסית באמת דורשת זמן התאוששות ממושך יותר. יתכן ויתנו לך תכשיר, כמו פרוגילוטון, על מנת שהווסת לא תתאחר. הברור בד"כ מתמקד בבדיקת צ'יפ גנטי של העובר.

22/08/2019 | 09:39 | מאת: רומי

פרופסור תודה. לא כלכך הבנתי. יש הכרח שאקבל מחזור לפני ניסיון נוסף להיכנס להריון? כאמור, אינני מקבלת מחזור כלל ללא טיפול תרופתי.

זה נדרש בד"כ על מנת לדעת שהגוף ורירית הרחם "התאפסו" לפני טיפול הפריה נוסף.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית