שיבוש הורמונלי לאחר הפלה (גרידה)

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

10/07/2019 | 13:48 | מאת: אנונימית

שלום פרופ' זיידמן, בת 42, בטיפולי IVF כשנה פלוס. טיפול אחרון עם מיון זרע הניב הריון משמח עד שבוע 9 - הפלה בגרידה (ללא דופק) באפריל. קיבלתי וסת 4.5 שבועות אחרי ההפלה ומאז כל 3 שבועות בערך (סדיר אצלי) אך הביוץ אינו סדיר. ביצעתי מעקבי זקיקים ובדיקות דם כדי לבצע החזרת מוקפא. החודש הזה היה לי דימום מאסיבי של 6 ימים (בד"כ 3) וביום 8 אין זקיק (בטבעי מבייצת ב-9-11) וההורמונים משובשים: E2= פחות מ-100 פרוגסטרון=1.5 LH= 31 אציין שעד לפני כחודש הייתי לוקחת DHEA במינון 75 מ"ל. האם זה קשור ? האם לחזור לקחת ? ומה עוד יכולה להיות הסיבה לאי עליית האסטרוגן בשלב הפוליקולרי? המון תודות, מיכל

החודש תחילת הביוץ מתעכבת אצלך. לא נראה לי שיש לכך קשר לנטילת ה- DHEA.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית