החזרת עובר 2 תאים בלבד

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/05/2019 | 12:00 | מאת: דנית

היי. מכיוון שאני מבוגרת וכבר לא יאשרו לי יותר טיפול בין היתר כי יש לי כבר 2 ילדים,בטיפול האחרון נשאבו 3 ביציות ורק אחת עברה הפריה,ודווח על הפריה זו לא תוך יום אחד אחרי השאיבה אלא תוך יומיים. הרופא המתין יום נוסף וכשראה שזה נשאר 2 תאים-בכל זאת החזיר,כנראה כי זה הטיפול האחרון. האם ידוע על טיפולים שהסתיימו בהחזרת עובר 2 תאים יום 3 או שזה משהו חריג ביותר מה שהרופא החזיר?

מקובל להחזיר אך הסיכוי להיריון זעום

19/05/2019 | 17:35 | מאת: דנית

לפי דעתה של האחות האחראית ביחידה ששם עשיתי את הטיפול,רוב הרופאים לא היו מחזירים במיקרה שכזה. האם אתה מסכים עם דעה זו? ואם מותר לשאול,אתה היית מחזיר עובר שכזה שכמעט 2 יממות אחרי שאיבה ו-ICSIׁ(ואם לדייק:45-46 שעות אחרי השאיבה ו-43-44 שעות אחרי ICSIׂ)הוא התפתח ל-2 תאים בלבד-וזה היה בדיוק מצבו גם אחרי 24 שעות נוספות כשהרופא החליט שהוא מחזיר-והחזיר. והאם עם נתונים כאלה הינך באמת חושב שכדטי שעוד תהיה לי תיקווה קטנה שיש סיכוי תאורטי קטן מאוד או שרשמת שהסיכוי זעום(ולא אפסי)רק כדי שעוד תהיה לי תיקווה? סליחה שאני שואלת שאלות אלה אך בין היתר אני שואלת אותן כי אני גם צריכה להחליט האם להמשיך עם התמיכה או להפסיק אותה.

19/05/2019 | 22:14 | מאת: דינה

במרפאות רבות לא מחזירים עובר בן 2 תאים. אני לא הייתי לוקחת תמיכה. הסיכוי הוא אפס. זה מופרך שמישהו אומר שיש סיכוי ואפילו מכעיס. אפילו עובר בן ארבעה תאים לא מחזירים...

20/05/2019 | 07:54 | מאת: דנית

היי דינה מה תאמרי על זה שמישהי כתבה באיזה פורום כשכהחזירו לה 3 עוברים בהזדמנויות שונות והם היו טובים ועם 6-8 תאים לא יצא כלום וכשהחזירו לה עובר 2 תאים(והיא כבר עשתה את דרכה הביתה בוכה באוטו כי שוב הבינה שלא יהיה כלום)היה הריון תקין?! יכול להיות שזה נדיר אבל זה משהו שקרה. אני רק לא יודעת אם החזירו 2 תאים ביום 2 או 3.זה היא לא רשמה.

20/05/2019 | 08:00 | מאת: דנית

נזכרתי גם שהיא ציינה שהעובר היה איכות בינונית בלבד אז לדעתך אף רופא לא היה עושה לי החזרה במקרה כזה מתוך טענה שיש סיכוי שבגוף זה יתפתח?ועוד במכתב השחרור רושם לקחת תמיכה ולעשות אחרי שבועיים בדיקת הריון. ניראה לך שהרופא"עבד"עלי?או שהוא באמת האמין במה שהוא עשה ואמר?

20/05/2019 | 08:48 | מאת: דינה

לא יודעת מה המניע אבל לי לא החזירו עוברים עם יותר תאים. עובר שלא התפתח שלושה ימים נחשב למשהו שלא יתפתח בשום סביבה

20/05/2019 | 09:47 | מאת: דינה

אל תחפשו תחריג. לא מאמינה לסיפורי סבתא האלו. רופא הגון לא מציע טיפול חסר סיכוי. להחזיר עובק בן שני תאים ביום הראשון ניחא. אבל אחרי שלושה ימים זה נשמע חירטוט. באמת. לא מאמינה לסיפורים. תחכו בסבלנות. לא מתים מלקחת תמיכה אבל לא הייתי מטפחת ציפיות. זה סתם עוול וכאב לב. עוברים כאלו מושמדים מיד. זה הסטנדרט. תשאלו תרופא שלכם תשאלות. למה אתם מגיעים לפורום? שהוא ייתן דין וחשבון

20/05/2019 | 10:23 | מאת: דנית

כי לא נעים לדבר על זה עם הרופא. גם אם הוא עשה חירטוט הוא יודה בזה?! כנראה כי זה הטיפול האחרון(אני בגיל 44 וחצי ויש לי כבר 2 ילדים ובקושי קופת חולים אישרו את הטיפול הזה)והוא יודע שאנחנו"מתים"שיהיה הריון אז הוא כנראה עשה חירטוט שנחשוב כאילו עוד יש סיכוי אם יש לך מה לומר על תגובה זו אני ממתינה לתגובתך.

20/05/2019 | 10:39 | מאת: דינה

מה זה לא נעים תדברי עם הרופא שלך מה את דופקת חשבון שיסביר מה הוא עושה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית