הריון בגיל מבוגר כמה שאלות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/05/2019 | 21:53 | מאת: לי

היי אני בת 42 לאחר 2 לידות קיסריים האחרונה לפני 9 שנים מאז שני הריונות חוץ רחמיים האחרון בגיל 39 ועוד הריון שנספג לבד בהתחלה ,צלום רחם תקין מאז לא מצליחה להרות בכלל . כמה שאלות בבקשה: למה יש פתאום קוי להרות לגמרי מעל גיל 40? למה ובאיזה מצב ממליצים על תרומת ביצית? לפני שנה עברתי ניתוח להסרת גיגול סרטני בלסת וללא טיפולים אנקולוגיים ,עברתי פת סיטי לפני חודש האם יש המלצה להמנע מהריון זמן מסויים מביצוע פת סיטי?

יש קושי להרות כי כמות ואיכות הביציות יורדת באופן משמעותי אחרי גיל 40. תרומת ביציות מומלצת כאשר הסיכוי למצוא ביצית איכותית אצל המטופלת אפסי. לא חושב שיש בעיה להרות סמוך לאחר PET-CT.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית