כאבים אחרי החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/05/2019 | 12:04 | מאת: דניאל

שלום ד"ר, ביום חמישי האחרון 2/5 עברתי החזרה של 2 עוברים בני 3 ימים. מאז ההחזרה יש לי כאבי מחזור חלשים תחושת רגישות ברחם קצת כמו בטן נפוחה ודקירות בצדדים לפעמיים. עברתי בעבר 4 החזרות שכשלו ולא הרגשתי ככה בכלל לא היו כלל כאבים. שהתייעצתי עם הרופא אמר לי כל עוד אין דימומים או כאבים חריגים אז צריך להיות בסדר ולעקוב. רציתי לשאול את דעתך על הנושא. קראתי הרבה שזה התכווצות של הרחם ואז יש דחייה של העוברים. עדיף להיבדק? תודה מראש.

אני לא מכיר תופעה של "דחייה של העוברים." אם העוברים איכותיים ותקינים גנטית אז הם יקלטו. קשה להבדיל בין כאבי השרשה, שדווקא מעידים על הצלחה, לכאבים אחרים. תמיד אפשר להוסיף תמיכה, למשל זריקות פרוגסטרון, שמרפה את השריר החלק של הרחם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית