בדיקת Era האים כדאי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/04/2019 | 19:26 | מאת: רוית

שלום פרופ זיידמן, קראתי דעות שנויות במחלוקת על בדיקת הארה. האים אתה תומך בבדיקה? היא מועילה ושווה את העלות הגבוהה? לאחר כמה החזרות כושלות. תודה!

יש ניסיון מוגבל עם הבדיקה, שמבוצעת למעשה על ידי חברה מסחרית אחת בספרד, שבידה רוב הנתונים. כלומר אין מספיק הערכה בלתי תלויה של יעילות השיטה. עם זאת, במקרים שהוחזרו עוברים מופשרים באיכות גבוהה (למשל לאחר PGS או אצל נשים צעירות או בתרומת ביציות) יש הגיון לאחר מספר כישלונות חוזרים לנסות את הבדיקה, שיש לה לעתים קרובות השלכות מעשיות ביחס למועד החזרת העוברים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית