שאלות לגבי גירוי יתר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/02/2019 | 14:18 | מאת: שרון

שלום, בת 30, לאחר סבב ivf ראשון עקב בעיית פוריות של בעלי. אצלי פרופיל הורמונלי תקין ושאר הבדיקות תקינות. שאבו 11 ביציות מתוכן נוצרו 5 עוברים כשאחד הוחזר ביום השלישי. מיום לאחר השאיבה אני מרגישה כאבי בטן, בחילות קלות ונפיחות בבטן. הרופאה אמרה שיש לי גירוי יתר קל. השאלה היא האם הגירוי יתר עלול לפגוע בסיכוי של העובר להשתרש? אמרו לי להגיע לבדיקת דם כעבור 12 יום. לא אמורים לבדוק אותי בזמן בין ההחזרה לבדיקת דם? ומה אפשר לעשות על מנת להקל על התסמינים של הגירוי יתר, אם בכלל. תודה מראש

גירוי יתר קל לא אמור לפגוע בסיכוי של העובר להשתרש. בדיקות הדם לא משקפות את סוגי הפרוגסטרון שמרבית הנשים מקבלות כיום כתמיכה. מנוחה ושתיה מרובה יכולים לסייע בהקלת התסמינים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית