דחוף דחוף דחוף בבקשה!

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/02/2019 | 08:26 | מאת: שוש

שלום רב, ב-13.1 הוחזר עובר בן 6ימים. בטא הכפילה עצמה יפה כל יומיים, ארבע פעמים בדקתי. ב-28.1 הפעם האחרונה הייתה 1870. היום 1.2 התחילו דימומים, במיון נראה שק גודל 4מ"מ ועשו בדיקת בטא שיצאה 4100 ואין לי רופא לשאול!! לפי הבנתי, זה לא תקין, היא בירידה, נכון? הבטא אמורה להיות מעל 7000 (אני בשבוע 5+3 לפי הרופאה במיון) האם אפשר להספיד? זו הפלה נכון? רוצה ממש תשובה לפני השבת. תודה רבה רבה

כל דימום בהיריון מוגדר כהפלה מאיימת. העלייה בערכים של הבטא לא בהכרח ממשיכה להכפיל את עצמה בשלב זה. כדאי לחזור על הבדיקות בתחילת השבוע כדי ללמוד על תקינות ההיריון.

02/02/2019 | 20:45 | מאת: שוש

תודה פרופ' יקר, על המענה. ועוד שאלה ברשותך. היה דימום, פחות מווסתי, לדברי הרופאה שנמשך מספר שעות מלווה בכאבים מחזור לא קשים.בלי התכווצויות.ונעלם כלא היה ! הרופאה מצאה לנכון לקחת חלק ממה שהיה בוויגינה לבדיקה פאטאלוגית.כתבה" קרישי דם עם ריקמה?( וסימן שאלה?)"כי לא הייתה בטוחה.... יש סיבה לדאגה, נכון? מה יראו באולטרסאונד שאמרת? אם נשאר שק? איך אפשר לדעת אם עברתי הפלה בוודאות? תודה רבה לך *

לפי האולטראסאונד ובדיקת הבטא.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית