שאריות הריון ופוריות עתידית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/01/2019 | 14:23 | מאת: מעין

שלום, לאחר המחזור הראשון אחרי לידה שקטה בשבוע 22+גרידה, בדיקת us הראתה שהרחם נקי. בדיקת היסטרוסקופיה שנעשתה מס ימים לאחר מכן בכדי לבדוק את מבנה הרחם הראתה ממצאים ושאריות הריון באיזור הקרן השמאלית המסתירים את פי החצוצרה וכן נכתב כי רירית הרחם זרועה בחלקה פוליפים קטנים. הומלץ עי מבצע הבדיקה לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית. שאלתי היא, מה הם הסיכונים מבחינת פוריות וכניסה להריון נוסף בהקדם? אני נוטה לחשוב שכדאי לחכות עוד מחזור ולראות האם הרחם התנקה מעצמו. אופציה שנאמר לי שאפשרית ע"י רופאים שמבצעים את הפרוצדורה. האם ניתן עד אז להכנס להריון תקין? כלומר האם כדאי לנסות עד המחזור הבא? מה הסיכונים מבחינת הידבקויות לגבי המתנה למחזור הבא ובעיקבות הפרוצדורה של ההיסטרוסקופיה הניתוחית? אשמח לחוות דעת מהזוית של הפוריות. תודה מראש

היווצרות הידבקויות בעיקבות הפרוצדורה של ההיסטרוסקופיה הניתוחית הינו אירוע נדיר יחסית. מקובל לנקות את הרחם מהממצאים שתארת -- ליתר ביטחון, אך אם תצליחי להרות ספק אם יהיה למצאים משמעות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית