התקצרות צוואר הרחם בתאומים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

08/01/2019 | 16:38 | מאת: מאגי

שלום ד״ר לפני שבועיים היתי בשבוע 16 ואורך צוואר הרחם עמד על 27 מ״ם עכשיו אני בשבוע 18 אתמול עשיתי אולטרסאונד והטכנאית אמרה שאורך הצוואר התקצר ל 22מ״מ. בקשתי מהרופא לעשות תפירת רחם אבל אמר לי שזה לא עוזר כי יש לך תאומים ואמר להמשיך לקחת נר אסטרוגן בערב ולצאת לשמירת הריון . השאלות שלי 1.האם באמת התפירה לא עוזרת במצבי בגלל תאומים ? 2.האם יש דרך לשמור על אורך צוואר הרחם שישאר יציב לפחות ? 3. מה הסיכוי להפלה במקרה כזה ? תודה

1. במרבית המקרים זה נכון. 2. יש כל מיני גישות. הכנסת פסרי (טבעת סיליקון) לנרתיק, הוספת תמיכה עם פורגסטרון וכו. 3. קשה להעריך מבלי לבדוק אותך ולהתרשם מפעילות רחמית וכו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית