מספר שאלות על עובי רירית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

03/01/2019 | 11:19 | מאת: מעיין

שלום רב, לפני החזרה. גיל 49. ווסת אחרונה- 18.12.18. מיום 3 לווסת פרוגינובה פעמיים ביום. אחרי 6 ימים- רירית 4.5. E2-144.5 P- 0.24 LH- 46. המשך פרוגינובה לעוד 5 ימים הפעם 3 ביום, רירית- 6.1. E2-219.7 P-.0.2 LH- 81.6. המשך פרוגינובה לעוד 3 ימים הפעם 4 ביום, רירית ירדה ל5.5.(בדיקות מהיום) E2-273 P-0.20 LH- 77.4. 1. איך אתה מסביר את הירידה של עובי הרירית למרות שמינון הפרוגינובה עלה ל4 ביום?האם בגלל שהיה ביוץ?והאם זה שייך בטיפול לעיבוי רירית? 2. מה אתה ממליץ לי לעשות? הרופא המטפל משאיר את ההחלטה בידיי אם להמשיך או להפסיק. בבקשה תעזור לי, מה עושים? איך ניתן להעלות את הרירית עכשיו? 3. לקחתי כבר סה"כ 15 יום פרוגינובה, האם ניתן להמשיך איתה בלי לקחת פרוגסטרון? אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך איך ממשיכים לדעתך. תודה רבה .

1. לאחר הביוץ מראה הרירית משתנה. אך נראה שטרם בייצת. 2. אפשר להמשיך מעקב עד הביוץ. 3. ניתן עד 35 יום.

03/01/2019 | 12:33 | מאת: מעיין

תודה רבה על המענה המהיר! רק לוודא -הכוונה בלהמשיך מעקב עד הביוץ- להמשיך עם ה4 פרוגינובה שאני לוקחת עכשיו ?

03/01/2019 | 15:49 | מאת: מעיין

יש לי גם שאלה קצת מוזרה- האם יכול להיות שמי שסובלת מאוד מאוד מהקור ברמה של ידיים קרות וציפורניים כחולות רוב הזמן ורעד לפעמים, האם זה יכול להשפיע גם על זרימת הדם לרירית? יש לציין כי ההומוגלובין תקין ואין אנמיה אך הברזל קצת נמוך. האם במצב כזה עדיף לדחות טיפול לקיץ או שהשאלה שטותית ואין קשר.

השאלה שטותית ואין קשר.

06/01/2019 | 13:38 | מאת: מעיין

בהמשך לבדיקות המפורטות למעלה, היום ביצעתי בדיקות- הרירית 6.1 ובדיקות דם- 64 E2-275.3 P-0.23 LH 1.מה דעתך איך אתה ממליץ במקרה כזה להמשיך? האם יש עוד סיכוי החודש- לקחתי פרוגינובה 18 יום במינון עולה. לא עברתי גרידה או פעולה כלשהי ברחם,והרירית לא עולה יותר מ6. 2.אם אחזיר עם רירית כזאת -שמעתי שהיו הריונות ברירית כזאת, האם אתה ממליץ? 3.קראתי גם ששילוב של פרוגינובה ואסטרופם יכול לעבות את הרירית, האם זה נכון? 4.מה דעתך על ויטמין E והאם ניתן לקחת אותו עם קרטיה? אשמח לקבל מענה לכל השאלות בבקשה. תודה רבה מראש.

1. אפשר. 2. אפשרי. 3. כן. 4. יש מעט מאד מחקרים שתומכים בכך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית