נגישות
נגישות

אסטרופם ביום 21 למחזור

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

11/12/2018 | 09:44 | מאת: חוששת

לדר׳ שלום, אני בת 40 ולקראת טיפול ivf. עשינו את כל הבדיקות הנדרשות, אצלי הכל נמצא תקין ואנו בטיפול בגלל איכות ותנועתיות בזרע של בעלי. עשיתי בדיקות ביום 21 למחזור. נראה שהיה ביוץ, האסטרדיול 605, פרוגסטרון 25, רירית 6. הרופאה אמרה לי להתחיל עם 4 כדורי אסטרופם ביום למשך 6 ימים. לפי מיטב הבנתי, אסטרופם ניתן לעיבוי רירית הרחם או לאחר החזרה, ולכן לא ברור לי למה זה מה שניתן לי. האם זה הגיוני? אני קצת חוששת לקחת הורמונים מיותרים ומכל תופעות הלוואי... תודה

לקריאה נוספת והעמקה
11/12/2018 | 15:58 | מאת: חוששת

היום בבדיקה e2 1491, פרוגסטרון 43, והנחייה להמשך טיפול זהה לעוד 3 ימים. אני לא מבינה את הטיפול...

לפני תחילת טיפול עם IVF מקובל לעתים, כשבוע לפני הווסת, לתת אסטרדיול (אסטרופם) במטרה להוריד את רמות ה- FSH הטבעיות ולעשות estrogen priming שמעלה את כמות הקולטנים ל- FSH על פני הזקיקים בשחלות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית