רירית רחם דקה בהחזרת מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/10/2018 | 22:23 | מאת: עדי

שלום, אני בת 31, נמצאת בטיפולי פוריות בגלל אזוספרמיה של בעלי. אני מאובחנת כבעלת שחלות פוליציסטיות. אמורה לעבור החזרת מוקפאים. ב2016 עברתי הריון ולידה תקינים, ומאז עברנו 5 כשלונות, הריון כימי, והריון חוץ רחמי. רירית הרחם שלי לא ממש מגיבה לתרופות, ועומדת בדרכ על 7-8 מ"מ לקראת ההחזרה. כעת אני לאחר 9 ימים עם: 3 אסטרופם +2 מדבקות אוורל לסירוגין יום כן יום לא. באולטרסאונד שעשיתי היום הרירית הייתה 6 מ"מ. 1. האם זה נמוך בצורה משמעותית? 2. האם מעיד על שחיקת הרירית או בעיה כלשהיא? 3. האם מומלץ להשתמש בתוספים אחרים כגון החומר הפעיל בויאגרה ובטמוקסיפין כדי לעזור לרירית? 4. האם בעובי של 6-7 מ"מ הסיכויים להשתרשות נמוכים עד קלושים? 5. האם יש פרוצדורה רפואית שניתן לעשות כדי לתקן את הרירית? תודה רבה.

1. לא. 2. לא . 3. לא. 4. לא. 5. תלוי בבעיה, אפשר למשל להסיר הידבקויות מהחלל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית