כמה עוברים כדאי להחזיר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/09/2018 | 16:30 | מאת: אני

אני בת 40.5, נשאבו לי 4 ביציות כשמתוכן הופרו 2. האם כדאי לבצע החזרה של עובר אחד או שניים? יהת הלי החזרה אחת עד כה שבה הוחזר עובר אחד (היחיד שהיה), היה הריון שלא צלח. תודה רבה

06/09/2018 | 16:50 | מאת: אני

ואני רוצה לציין בנוסף, שבד"כ בטיפולים אני מייצרת 1-2 ביציות ובעתיד ארצה עוד ילד נוסף. תודה

בד"כ בגיל 40+ עדיף להחזיר שני עוברים על מנת לפצות על שיעורי ההיריון הנמוכים ושיעורי ההפלות הגבוהים. גם היריון תאומים סביר יותר בגיל זה, לאור החשש שלא יהיו הריונות נוספים בעתיד.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית