גילוי פוליפ כמה ימים לפני שאיבת ביציות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/08/2018 | 10:11 | מאת: שירי

שלום לך, אני עובד בפעם הרביעית טיפולי ivf. החל מהיום החמישי למעקב הזקיקים התגלה ממצא ברחם, וביום העשירי למחזור בבדיקת היסטרוסקופיה התגלה פוליפ ברחם בגודל 2 מ"מ. הרופא המליץ להמשיך עם ההורמונים ולבצע את השאיבה, ואז להסיר את הפוליפ ורק לאחר מכן להחזיר את העוברים. ברצוני לשאול, האם לא כדאי לנסות עוד פעם אחת להחזיר עוברים טריים לפני שמבצעים את ההליך? האם כדאי להסיר את הפוליפ בכל מקרה לפני שממשיכים? תודה רבה

מאחר ויתכן שלפוליפ יש השפעה שלילית על הקליטה מקובל להקפיא את העוברים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית