סיכויים להריון תקין אחרי הפלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/07/2018 | 11:19 | מאת: אלון

שלום לך. אשתי עברה לפני מספר ימיםהפלה טבעית חמישית(הפעם הפלה כימית) בשנתיים וחצי האחרונות.יש לה 2 הריונות ספונטניים טבעיים בשנים 2006,2010. גילה כיום 43 ו-9 חודשים.ההפלות החלו כשהיא היתה בגיל 41 ו-4 חודשים .לכאורה נישללו סיבות להפלות טבעיות כמו בדיקת קרישיות,קריוטיפ וכו' וההנחה היא שההפלות על רקע גיל,מסיבות כרומוזומליות.3 הפלות היו מוקדמות(כימיות),1 אחרי גילוי דופק עוברי(בשבוע 11 כשהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 8.הפלה נדחית)ועוד אחת בשבוע 8-לא מדדה בטא בעקבות איחור ויומיים אחרי התחלת דימומי ההפלה היתה בטא 4,100. האם לאור סקירה זו ההנחה היא שהסיכוי להריון תקין הינו 0 ולמעשה חבל על המשך הנסיונות?

ההפלות משקפות כנראה את גילה, ובהתאם הסיכוי להיריון תקין, ללא תרומת ביציות, הוא לא 0, אבל בהחלט נמוך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית