טרימסטר שני שבוע 23 שאלה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/07/2018 | 21:15 | מאת: מרים

אני בשבוע 23 הריון ראשון. קראתי שהחל מהטרימסטר השני ועד סוף ההריון מומלץ לישון כל הזמן רק על צד שמאל...ושאסור בשום אופן לישון על צד ימין או על הגב. לא הבנתי מה ההסבר הרפואי לכך. 1-האם זה נכון ? 2-האם אפשר לשלב גם צד ימין 3-מהי התנוחה המומלצת או הנכונה ?

בגדול זה קשקוש כי האישה לא באמת יכולה לשלוט בתנוחה בה תמצא בעת שינה. באופן כללי כאשר האישה ערה, אכן עדיף שתשכב על צד שמאל כך שתסיט את משקל הרחם מעל כלי הדם הורידיים הגדולים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית