אספירין בהריון

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/06/2018 | 10:15 | מאת: מורן

אני בהריון ולוקחת אספירין למניעת רעלת (ע"פ המלצת הרופא) - 1- מאיזה שבוע עד איזה שבוע מומלץ לקחת את האספירין ? שמעתי שלל גרסאות של רופאים . אין מחקרים מבוססים בנושא ? 2- עד כמה הוא באמת עוזר במניעת רעלת ? 3- האם האספירין מעודד הופעת בצקות ברגליים או שהוא מונע הופעת בצקות ברגליים? תודה רבה מראש על תשובתך

1. מלפני שבוע 16 ועד שבוע 36-37. יש המון מחקרים. 2. מפחית את הסיכון ב- 20%. 3. זה קשור ללחץ של הרחם על כלי הדם הורידיים. אין קשר לאספירין, אלא לשימוש בגרבי לחץ בהיריון.

14/06/2018 | 21:25 | מאת: מורן

את האספירין התחלתי לקחת רק בשבוע 18 . יכול להיות שהיעילות שלו תהיה פחותה בגלל שהתחלתי מאוחר או שזה עדיין בסדר ?

יכול להיות שהיעילות שלו תהיה מעט פחותה בגלל שהתחלת מאוחר, אך זה עדיין בסדר.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית