צילום רחם תקין ומחיצה בהיסטרוסקופיה ...

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

01/04/2018 | 16:27 | מאת: אורית

האם יכול להיות שעשיתי צילום רחם שיצא תקין ..."רחם במבנה תקין..," ועדיין בהיסטרוסקופיה האבחנתית נמצא שקיימת מחיצה קטנה בפונדוס 20% ונשללה מיומה קטנה דוחקת רירית ... 1.האם רחם במבנה תקין לא אומר שאין מחיצה כלל? 2.האם יכול להיות שמה שראו בהסטרוסקופיה היתה מיומה דוחקת רירית ולא מחיצה? נ.ב עשיתי גם א.ס תלת מימדי שבו לא הוזכרה כלל מחיצה אלא חשד למיומה דוחקת רירית... הוצע לי לעשות ניתוח על סמך ההיסטרוסקופיה... חשוב לי לדעת האם אכן האבחנה נכוה לפני שאסכים לניתוח. (המטרה שהרחם יהיה תקין לצורך מיקסום סיכויי כניסה להריון). תודה ומועדים לשמחה

1. לא. הרבה רחמים תקינים מראים עדות לכך שבחיים העובריים היו לך שני רחמים שהתאחדו לאחד. כך שרחם נורמלי עשוי להיות בעל צורת "לב" עם מחיצה קטנה וחסרת משמעות. 2. יכול להיות. לא סביר.

02/04/2018 | 14:41 | מאת: אורית

האם אפשר לראות ולאבחן מחיצה כמו שלי 20% בפונדוס באמצעות אולטראסאונד ולהבדיל אותו משרירן דוחק רירית בפונדוס? אם כן, למה לא ראו בא.ס? תודה

כדאי לשאול את מי שעשה את בדיקת האולטראסאונד.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית