הפסקת סביבים של הקפאת ביציות באמצע עקב פרוגסטרון גבוה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/01/2018 | 18:22 | מאת: רונית

שלום רב, אודה מאוד לתשובתכם כי אני על סף דמעות בת 40, מחזור סדיר על השעון, מתחילה תמיד סבב הקפאת ביציות ומקבלת גונאל F 450 המחזור שלי סדיר ובהתחלה הכל בסדר, עד שאחרי כ4 ימי הזרקות עולה לי רמת הפרוגסטרון, טוענים שכבר בייצתי למרות שיש זקיקים קטנים ולכן ביטלו לי כבר 4 סביבים של הקפאת ביציות באמצע. מה יכולה להיות הסיבה לעליה החדה הזו ברמת הפרוגסטרון? אני מסרבת לפרוטוקול ארוך עם גלולות או פרוגנובה, האם אתם ממליצים על פרוטוקול ארוך בסבב הבא? אשמח מאוד לתשובתכם

ישנן נשים, במיוחד אחרי גיל 40, שהזקיק שלהן עובר "הצהבה" מוקדמת, דבר שמקשה על ביצוע שאיבה. שינוי הפרוטוקול הוא צעד מתבקש.

22/01/2018 | 11:55 | מאת: רונית

מה לגבי הוספת סטרואידים מתחילת הסבב לשלוט על הפרוגסטרון?

זה עוזר רק אם מקור הפרוגסטרון מבלוטת האדרנל ולא מהזקיקים.

23/01/2018 | 01:02 | מאת: תודה על תשובתך ושאלה נוספת

האם על סמך בדיקות הדם בסבב רופא יכול לקבוע האם מקור הבעיה של הפרוגסטרון הוא מהזקיק או מהבלוטה? איך שאני מזריקה או אפילו כבר ביום 2 למחזור הפרוגסטרון אצלי כבר גבוה בפעם האחרונה עוד לפני ההזרקות היה כ4 ביום השני לווסת

לא תמיד. לעתים זה ענין של ניסוי ובדיקה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית