שאלה לגבי ביוץ כפול, פוליציסטית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/07/2017 | 14:49 | מאת: פוליצטית

אני פוליצסטית. לקחתי איקקלומין 50 מג. היו 2 זקיקים מובילים שגדלו לאיטם. ביום ה 27 למחזור היו 2 זקיקים : הראשון = 23 ממ השני = 20 ממ ביום ה 28 למחזור ראו שהראשון בייץ כבר. אציין שלאחר הביוץ רירית הרחם ירדה בהדרגה מ 11 ממ ל 8 ממ הזקיק השני גדל לאט וביום ה 32 למחזור הוא 24 ממ באותו יום (32 למחזור) ראו באולטרסאונד גם את הזקיק הראשון שכביכול בייץ והוא נראה כ "מבנה ציסטי עכור 35 ממ" האם זה אומר שהזקיק הראשון בייץ או לא? כלומר אם הוא לא קטן בגודלו זה אומר שזה היה רק ציסטה? האם הזקיק השני אמור לבייץ? הרי לא יכול להיות 2 ביוצים באותו חודש. וזה כבר הפרש של 4 ימים. נ.ב. לא עשיתי בדיקות דם.

אחרי הביוץ הזקיק הופך להיות לגופיף צהוב שנצפה בשחלה כציסטה עכורה. בד"כ שני הזקיקים יבייצו באותה עת.

24/07/2017 | 08:13 | מאת: פוליציסטית

תודה על התשובה, אבל עדיין לא הבנתי: זה אומר שכבר היה ביוץ, אפילו שהזקיק שבייץ גדל ככ גדול לציסטה של 35 ממ? ומה עם הזקיק השני שעדיין לא בייץ? יכול להיות שהוא יבייץ גם אפילו שזה אומר שהם מבייצים בהפרש גדול ולא ביחד?

סביר להניח שהיה ביוץ וששני הזקיקים בייצו יחדיו.

24/07/2017 | 12:39 | מאת: פוליצסטית

סליחה שאני משגעת אותך אבל זה מאד חשוב לי להבין... איך יכול להיות ששניהם בייצו? הרי בזקיק השני עדיין לא ראו ביוץ. הוא 24 nn כאמור ולא התפוצץ. וגם מה המשמעות של זה שהזקיק שכן בייץ גדל במקום להיעלם? תודה על הסבלנות והמענה!

לעתים זקיק הופך לציסטה מיד לאחר הביוץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית