מתלבטת האם להמשיך בטיפול

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/07/2017 | 17:24 | מאת: מירית

קצת רקע. בת 38. 7.6 fsh פרופיל הורמונלי תקין. מנסה להרות מתורם זרע. 4 הזרעות עם מונפור 120-150 יחידות תגובה יפה אך לא צלח. הזרעה אחת ללא הורמונים שכם לא צלחה. Ivf ראשון פרוטוקול ארוך עם דקה למניעת ביוץ עצמוני ותוספת של מונפור 225 בסוף חודש אפריל 7 ביציות. 3 הופרו. 2 שרדו והוחזרו . הטיפול כשל. שהוע שעבר התחלתי טיפול נוסף עם פרגרובריס 300 שלדעתי היה חזק ואמרתי לרופאה לפני תחילת הטיפול שלדעתי טיפול חדק. היום בבדיקה. שחלה שמאלית נוזל עכור. שחלה ימנית זקיקי 17. 14. ואולי 13 . רירית 6.8 אסטרידיול 448. פרוגרסטרון 0.1 Lh 7.6 האחות אמרה לי להמשיך להזריק פרגרובריס 300 וצטרוטייד היום. לבוא מחר דוב לבדיקת דם וזקיקים. אולי בחמישי או רביעי שאיבה. אני מרגישה שהטיפול הזה לגמרי מיותר לאור השאיבה האחרונה והנוזל העכור בשחלה השמאלית. מה המשמעות של הנוזל העכור בשחלה האם המשך הטיפול יכול לגרום לנזק? מה נכון לעשות במצב הזה? תודה

הנוזל העכור בשחלה משקף בד"כ זקיקים ישנים בשחלה. לא בעל משמעות רבה. השאלה אם לעשות טיפול בעיקר קשורה למספר הזקיקים ורמות האסטרדיול ביחס אליהם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית